TEVÉKENYSÉGEINK

 

Aprólékosan leírva itt látható, hogy milyen tevékenységeket végez az egyesület rendszeresen és alkalmanként.

 

RENDSZERES TEVÉKENYSÉGEINK:


buszos kirándulás - Egy-két napos túrák az ország távolabbi vidékeire, főként természetvédelmi területekre, arborétumokba, átlagos minőségű szállással.

erdőtakarítás - Tavasszal és ősszel egy szombat délelőtti közös szemét-egybehordás, konténerbe vagy kupacba, zsákokkal vagy talicskával.

faültetés és falocsolás - Szintén tavasszal és ősszel facsemeték elültetése közterületekre, és az aszályos nyári hónapokban locsolásuk, hogy megeredjenek és túléljék az első éveket.

Kerekdomb-futás - Október második vasárnapjának délelőttjén 5 korosztályos futóverseny a falu utcáin és az erdőben.

kerékpáros közlekedés - Kerékpárverseny szervezése, a megtervezett kerékpárút-hálózat kialakítása, kerékpártárolók telepítése, kerékpáros segítség a patakvízminták gyűjtésében, a futóverseny futamainak felvezetésében, helyi postázásban.

környezeti nevelés - A lassan kialakuló természetbúvár csapat (12-16 éves diákok) rendszeres programjainak sorát jelenti ez. Szombat délelőttökről van szó 3-5 hetenként. A barlangászattól a békamentésen át a téli madáretetésig sok minden történik itt.

közlekedés - Csak címszavakban: zajvédőfal, forgalomszámlálás, 8105-ös út, közlekedési koncepció véleményezése, közreműködés a kialakításában, 12 t-nál nagyobb járművek feljelentése.

kulcsosházas kirándulások - Tavasszal és ősszel szoktunk menni valamelyik hegységbe egy vagy két éjszakára. Nyugis kirándulások, sok gyerek, családok, beszélgetések.

madáretetés - télen az erdő 30-40 pontján magunk készítette etetőkkel etetjük az apró énekes madarakat, évi 3-4 mázsa mag fogy el a heti feltöltések során

nomád táborozás - 5 nap valahol a természetben sátorral. Magunknak főzünk, nagyokat kirándulunk, beszélgetünk, tanulunk a természetről egy keveset, tájolót használunk. Családok gyerekekkel vagy nélkülük.

parktervezés, parképítés - Magáért beszél a név. Kicsit faluszépítős jellegű munka, amiben mi a nagyobb zöld felületek megtervezését és kialakítását végezhetnénk a község azon zöld területein, amelyeket szeretnénk közhasználatú zöldterületként (játszótér, arborétum, park stb.) megőrizni.

parlagfűgyűjtés - Májustól augusztusig minden eszköz felhasználásával a község bel- és külterületein a durva allergén növény elleni küzdelem. Cikkírás, irtás, figyelemfelkeltő akciók, területek ellenőrzése, figyelmeztetés esetleg feljelentés.                                                                                                                                    

patakvizsgálat - A Hosszúréti patak vízminőségének kémiai mérésel, a patak 18 pontján. A környező települések bevonása ebbe a tevékenységbe. Az adatok elemzése. Biológiai vizsgálat. A patakba történő szennyvízbevezetések felderítése. A csatornarendszerre történő rákötések szorgalmazása. Békamentés tavasszal a nagy vonulás idején.

szelektív hulladékgyűjtés - Felvilágosítás, figyelemfelkeltés, veszélyes hulladékgyűjtés minden áprilisban, éves hulladéknaptár.ALKALMI TEVÉKENYSÉGEINK:

építési munkák - Néha adódnak ilyen jellegű dolgok. Ásás, betonozás stb. Sör szokott lenni. A szelektív gyűjtőhelyek és a kerékpártárolók voltak eddig, de lehet, hogy a parképítésnél is lesznek még ilyenek.

fa- cserje és lágyszárú növényismereti tanfolyam - Ha van rá igény megszervezzük, mint ahogy már volt egy jól sikerült gombaügyi továbbképző tanfolyamunk.

gombaismereti tanfolyam - Ha van rá igény megszervezzük, mint ahogy már volt egy jól sikerült gombaügyi továbbképző tanfolyamunk.

irodai munkák - rendrakás és takarítás.

kerékpártúrázás - Voltunk már az Őrségben.

lapterjesztés - Néha van szórólapterjesztési dolog, amikor a falu minden házába el kell juttatnunk valami irományt. Kisebb körzetenként szétosztva hamar megy.

madárismereti tanfolyam - Ha van rá igény megszervezzük, mint ahogy már volt egy jól sikerült ...

méta - Nyári táboraink legkedveltebb sportfoglalkozása.

plakátragasztás - A programjainkhoz kapcsolódó plakátok kiragasztása a célszerű helyekre.

üzemlátogatás - Eddig a Tetra Packban és a Dreher Sörgyárban voltunk.

vezetőségi ülések - Az ülések természetesen nyitottak. A hírlevélben jelezzük a következő időpontját, és talán a témáját is, hogy valóban eljöhessen az, akit érdekelnek az ilyen összejövetelek. Persze sajnos nem látunk előre minden felmerülő témát.

vizitúrázás - Elsőként Dunakilitit és a Szigetközt célozzuk meg.

Eseménynaptár

FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

Jelezze, ha ilyet lát!

Csak tagjainknak

Cikkek keresése

Törökbálint interaktív térképe

Online növényhatározó

Törökbálint hivatalos honlapja


2017 tavasz-nyár: kirándulások
2017 tavasz-nyár: nomád tábor
2017 tavasz-nyár: biciklis kirándulások
2017 tavasz-nyár: bio majális
2017 tavasz-nyár: veszélyeshulladék gyűjtés
2017 tavasz-nyár: falocsolás
2017 tavasz-nyár: erdőtakarítás
Prev Next