Környéknéző-kerekező 2.

9-kor indulunk a volt buszvégállomás szervízútjáról a Munkácsy Mihály utcából.

A túra első felében eltekerünk Biatorbágyra, majd kisebb kaptatók árán Etyekre. Innen csendes, békés utakon kerekezünk el Alcsútdobozig. Az arborétum József főherceg birtoka volt, 40 hektár. Szép lesz az őszi pompájában. A séta után ismét bringára pattanunk és átgurulunk a szomszédvárba, Felcsútra, ahol a Pancho Arénában várnak bennünket csoportos vezetéssel. A tervek szerint 14 órára érünk ide. Egy órában bemutatják nekünk a stadiont kívül belül, a Puskás ereklyéktől a Makovecz épületig. Az egy órás program után Bicskén keresztül érünk vissza Biatorbágyra, majd Törökbálintra.
Az arborétumba is van belépő, valahol 600-950 forint között lesz, kicsit bonyolult az árképzés. A stadionban 500 Ft lesz a csoportos jegy.
Enni és innivalót egész napra kell hozni. Javasolom a vastag zoknit a cipőbe, szél ellen védő ruházatot és bringázáshoz alkalmas kesztyűt az áthűlés és a hideg kormány ellen. 5 fokban indulunk, 13 körül lesz a csúcshőmérséklet. Száraz idő várható. Nyári hőségben szörnyű lenne!!! :)
7-8 éves gyerkőc alatt ne hozzunk kicsiket, mert a programot a távolság és a terep miatt csak 12-15 km/órás átlaggal tudjuk végigcsinálni. Ez békés, egyenletes tempó, csak azt folyamatosan, szépen, nyugisan tekerni kell.
Várunk minden érdeklődőt a kerékpártúrára!

Törökbálint interaktív térképe

Online növényhatározó

Törökbálint hivatalos honlapja


2017 tavasz-nyár: kirándulások
2017 tavasz-nyár: nomád tábor
2017 tavasz-nyár: biciklis kirándulások
2017 tavasz-nyár: bio majális
2017 tavasz-nyár: veszélyeshulladék gyűjtés
2017 tavasz-nyár: falocsolás
2017 tavasz-nyár: erdőtakarítás
Prev Next