3D képváltó

Településfejlesztés

A település hosszú távú fejlődését is szem előtt tartjuk. Azt szeretnénk, hogy Törökbálint természeti értékekkel, zöld területekkel, játszóterekkel, sportpályákkal, parkokkal tagolt, átlátható méretű, jellegzetes, önálló, élhető település maradjon.

3D képváltó

Kerékpározás

A kerékpáros kultúra magyarországi térnyerése Törökbálinton is érzékelhető. Egyesületünk kerékpáros hálózat fejlesztésével, kerékpártámaszok telepítésével, rácstakaró lemezekkel, Bringázz a suliba! akcióval és rendszeres kerékpártúrákkal igyekszik elősegíteni Törökbálint bekapcsolását a hazai kerékpáros életbe és úthálózatba.

3D képváltó

Szelektív hulladékgyűjtés

A Kerekdomb Egyesület javaslatai és munkája nyomán Törökbálint azon 15 település közé tartozik, ahol 1998 óta folyamatosan bővülő, megbízható szelektív hulladékkezelés történik. Az Eu csatlakozásig az általunk megálmodott hulladékudvaron magunk válogattuk az összegyűlt anyagot, hogy az valóban újrahasznosítható legyen.

3D képváltó

Faültetés, falocsolás

Évente 20-50 fát ültetünk az önkormányzattal karöltve. Ha jól számoljuk, 500 fánál is többet ültettünk Törökbálint szerte. A csemetéknek éveken át gondját is viseljük: kitányérozzuk és locsoljuk is őket az aszályos nyári hónapokban. A Kápolna utca hársfasorát ültettük elsőként ’96 őszén. A legnagyobb fák ott már 20-as éveikben járnak!

3D képváltó

Természetvédelem

Komoly természeti értékeink vannak a Napligetben, a Nagy erdőben, a Hosszú réten, hogy csak a három legfontosabbat említsem. Védett fajok tucatjai találnak otthonra Törökbálinton. Igyekszünk ezt tudatosítani a törökbálinti polgárokban és döntéshozókban. Védelem alá helyezésüket igyekszünk elősegíteni. Követjük sorsukat, próbáljuk megőrizni őket.