Újra Föld Órája akció

2010. március 27-én, este 8:30-kor ismét emberek milliói kapcsolják le a villanyt egy órára, hogy megmutassák, apró cselekedetek is sokat számítanak a klímaváltozás elleni küzdelemben.

A Föld órája 2007-ben, Ausztráliában indult kezdeményezés, amely a kezdetekkor csak Sydney lakosait buzdította otthonaik világításának lekapcsolására. Mára az egyik legnagyobb nemzetközi klímaváltozás elleni akcióvá nőtte ki magát, amelynek lényege, hogy az év egy kijelölt napján, ugyanabban az órában mindenki, aki részt vesz az akcióban, lekapcsolja az áramot otthonában.

Az akció volumenét jelzi, hogy 2008-ban több mint 100 millió ember és 35 ország vett részt benne. Elsötétült többek közt a Golden Gate híd San Francisco-ban, a római Kolosszeum, illetve a Vár és a Lánchíd Budapesten, jelképezvén egy olyan ügyet, amely minden órával egyre sürgetőbbé válik.

„Soha még nem volt fontosabb idő és jobb lehetőség arra, hogy a világ népei a saját kezükbe vegyék a klímaváltozás megoldását. A Föld Órája közösségeket, vállalkozásokat és egyéneket hoz össze, hogy megmutassák a világ vezetőinek, és ami még ennél is fontosabb, hogy megmutassák egymásnak, hogy egy klímaváltozásról szóló határozat lehetséges, ha együtt dolgozunk rajta. Ideje, hogy a világ ráébredjen, hogy mennyi minden lehetséges ez ügyben” – mondta az idei, 2010-es akcióról Andy Ridley, a Föd Órája alapítója.

Az idei Föld Órája 2010. március 27-én, este 8:30-kor veszi kezdetét, érdemes csatlakozni hozzá.

 

 

 


Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?