Hulladékból termék

2011. december 5-17. között a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ad otthont a „Hulladékból Termék” című országjáró környezetvédelmi kiállítás 50. rendezvényének. A rendkívül népszerű vándorkiállítás 2011. december 5-17-ig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem „E” épületében (XI., Egry J. u. 1.) lesz látható. A kiállítás megtekintése – mint mindenütt – most is ingyenes és érdemes!

A kiállítás ünnepélyes megnyitójára 2011. december 5.-én 10.00 órakor kerül sor, melyre minden érdeklődőt hívnak és várnak a szervezők.

A megnyitó után biobüfé és Fair Trade kávézó várja a vendégeket, majd 11.00 órától kezdetét veszi a Mikulásnapi Kreatív Piknik. Ennek keretében a Cellux Csoport, a Medence Csoport és a Mayt Design művészeivel készíthetünk különböző hulladék anyagokból ajándéktárgyakat, karácsonyfadíszeket, füzeteket az ünnepekre.

Az ÖKO-Pack Nonprofit Kft., valamint a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége által létrehozott kiállítás az elmúlt 5 évben már 49 városban került bemutatásra, melyen keresztül több mint 260,000 ember tekinthette meg a magyar szelektív hulladékgyűjtés és hulladékgazdálkodás eredményeit.

A jubileumi kiállítás alkalmából több újdonsággal is találkozhatunk majd, ilyen például az új lombkomposztáló és a komposztáló kas, ami a hulladék megelőzés területén nyújt új lehetőségeket. Újdonság továbbá a Granugrass, ami hulladékból készült gumilap és műfű egyben. Emellett bemutatásra kerül az „Üveg éve” c. kampány pár üveginstallációja is, ami az üveg hulladék serényebb gyűjtésére bíztatja a lakosságot. Az utóbbi kiállításokról már ismerős lehet, de mindenképpen kiemelendő a MOL „Kisütöttük: ide vele!” használt sütőolaj gyűjtő programja. A program célja, hogy lehetőséget adjon a lakosság számára, hogy környezet barát módon szabaduljon meg a háztartásban keletkező használt sütőolajtól és zsiradéktól. A programban résztvevő töltőállomások listáját megtalálhatja a www.mol.hu töltőállomás keresőjén. A lakosságnak köszönhetően eddig mintegy 30 tonna használt sütőolaj gyűlt össze, amelyből bioüzemanyagot állítanak elő Komáromban.

A kiállításon továbbra is csatlakozhatunk a „NEM KÉRÜNK SZÓRÓLAPOT!” kampányhoz, s aki kiteszi a matricát a postaládájára, az évi kb. 26 kg szórólaptól, reklámújságtól kíméli meg magát és környezetét!

Több vidéki felsőoktatási intézmény után most ismét egy budapesti egyetem a házigazda: A BME Zöld Kör közreműködésével most megvalósuló program azt is jelzi, hogy mind a hallgatók, mind az egyetem vezetői fontosnak tartják, hogy a hallgatók már a képzés során megismerjék a gyakorlati lépéseket a környezetvédelem területén. Így alakul ki bennük a környezetükért érzett felelősség, a helyes szemlélet, amelyet a diploma megszerzése után tudományos, szakmai munkájukban is fel tudnak majd használni.

A szervezők szándéka, hogy minél aktívabban vonja be az egyetem hallgatóit az interaktív környezettudatosságra nevelő programokba. Mindezek a tevékenységek azt példázzák, hogy a környezeti értékekre való figyelés, ezek védelme és a környezettudatos gondolkodás nem elvont dolog, hanem mindennapjaink – egyre fontosabbá váló – szerves része.

A kiállításon bemutatkozik a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. is, így releváns információkat kaphatunk a „házhoz menő gyűjtésről”, a Fővárosi Hulladékhasznosító Műről, vagy éppen a zöld hulladék begyűjtő járatokról is!

Keresd a választ a kérdésekre és tegyél Te is egy lépést a tisztább, egészségesebb környezet felé!

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

Csoportok számára előzetes regisztráció után ingyenes tárlatvezetést biztosítunk!
Regisztráció: kkontakt@t-online.hu;
Mobil: 06-30/30-49-114; fax: 06-1/354-10-13.

Helyszín: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ‘E’ épület
Időtartam: 2011. december 5-17.
Cím: 1111 Budapest, Egry József u. 1.
Nyitva tartás: Hétfőtől-péntekig: 09.00-18.00 óráig,
Szombat-vasárnap: 10.00-16.00 óráig.

További információk:
Hankó Gergely
ÖKO-Pack Nonprofit Kft.
06 70 249 61 13
gergely@okopack.hu
www.hulladekboltermek.hu
Facebook: Hulladékból Termék kiállítás

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?