A 27. Kerekdomb Futásról

Csodálaton őszi időt kaptunk az idei versenyünkre is. Langyos volt a hajnal is, a reggel verőfényes volt, a délelőtt még kis szelet is hozott, hogy még frissebb legyen a levegő a futóknak. Új helyszínt kerestünk és találtunk a nevezésnek is és a rajtnak is. Hogy ne terheljük több száz fős tömeggel a Munkácsy Mihály utcát, a Városháza árkádja alatt zajlott a nevezés, a mezőnyök pedig az átkötő útról indultak.

450-en álltak rajthoz, hogy a 0,7 vagy az 1,3 vagy a 2,8 vagy a 4,2 vagy a 7,9 km-es táv után a Zimándy Iskola sportpályáján érjenek célba. A rajtszámok leadása után a büféhez álltak sorba a versenyzők, ahol pogácsa, Márka üdítők és alma várta őket. 11 óra előtt elkezdhettük az eredményhirdetést.

Idén nem csak a Hendikep Kupát tarthatta meg a Zimándy, de a Kerekdomb Kupát is visszahódította, nagyon magabiztos fölénnyel (27% vs. 13%). Sőt, még a kerékpárt is Zimis lány nyerte (Borsodi Bori)! Mire delet harangoztak, már mindenki hazaért a versenyről.

Köszönjük annak a közel száz törökbálinti támogatónknak a munkáját, akik a háttérszervezést, a nevezést, a büfét, a berendezést és az elpakolást, a mezőnyök felvezetését és zárását, az időmérést, a videós rögzítést végezték és vigyázták minden útkereszteződésben a futók épségét. Nagyon köszönjük az anyagi és a szervezési támogatását Törökbálint Polgármesteri Hivatalának, az Auchan törökbálinti áruházának, a Városgondnokságnak, a Márka Üdítőnek és a Tutto Bici kerékpárboltnak, a Városgazda Csoportnak, a Nomád Sport Áruháznak, a Törökbálinti Városőrségnek és a Munkácsy Mihály Művelődési Háznak. A segítségük nélkül sokkal színtelenebb, szerényebb lett volna versenyünk. Köszönjük, hogy támogatták Törökbálint legnagyobb tömeget megmozgató sportrendezvényét!

Gratulálunk minden indulónak, aki önmagához mérten jó tempóban végig futotta a saját távját!

Jövőre ismét találkozzunk október második vasárnapján!

Éljen a mozgás, éljen a sport, éljenek a sportolók!

Egészségükre váljon!

A verseny befutójáról készült videófelvétel hamarosan ITT, lesz megtekinthető!

Képek a versenyről ITT találhatók.

És várunk minden érdeklődőt október 28-án, szombaton, a Dióskertben, a Törökbálinti Hendikep Futáson! A részletek az azonos című facebook csoportban olvashatók.

Fernengel András

Kapcsolódó