Pandamobilt indít a WWF

WWF Pandamobil

A WWF, a világ egyik legnagyobb környezetvédő, állatvédő szervezete újra elindítja a korábban már sikeresen működő Pandamobilját. A Pandamobil a WWF munkatársaival road-show jelleggel az ország több városába is ellátogató teherautó, amely érdekes és szórakoztató módon hívja fel az emberek figyelmét a klímaváltozás veszélyeire, és az energiatakarékosság lehetőségei re. Számos otthon is könnyen megvalósítható energiatakarékossági megoldást és a megújuló energiák otthoni felhasználását is megismerhetik a látogatók.

A Pandamobil egy különleges bemutató kisteherautó, melyet napelemekkel és szélkerékkel szerelt fel a WWF, hogy mindenki megismerkedhessen e rendszerek működésével. Az autó oldalában található televízión természetvédelmi kisfilmeket vetítenek.  Az akció alatt szakemberek segítenek a látogatóknak abban, hogyan élhetnek környezettudatosabban, kevesebb energia felhasználásával, amely a pénztárcát is kíméli.

Számos szórakozási lehetőség várja a Pandamobil látogatóit: az áramtermelő kerékpáron mindenki megtapasztalhatja, hogy áramot fejleszteni, televíziót, hajszárítót vagy számítógépet beindítani, működtetni a saját izomerőnkkel nem is lenne olyan egyszerű. Kipróbálhatjuk, hogy valójában hány liter vízre is van szükség ahhoz, hogy elkészítsünk egyetlen csésze kávét, vagy előállítsunk egy kiló sajtot. A legkisebbek jegesmedvés hűtőmágnest is készíthetnek.

 

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?