Tükörhegyi kérdések


1240 lakásos lakótelep épül Törökbálinton a Tükörhegy DEPO felőli oldalán. Erről valamiért nem írt a Kerthelyiség!

A 2001-2002-es nagy településfejlesztési csata azzal ért véget, hogy a nagypolitika rányúlt a bíróságra. A népszavazási kérdéseinket megsemmisítette ugyanaz a bíróság, amely néhány nappal korábban kimondta, hogy további fellebbezésnek nincs már helye, kezdődhet az aláírásgyűjtés.
Így a tulajdonosok és haszonhúzók szűk csoportja elérte célját: az önkormányzati többség minden akkor lehetséges területen növelte a beépíthetőséget. A Kerekdomb Egyesület már a viták során jelezte, hogy az eldöntött fejlesztések 20 ezer fölötti lakosságszámot fognak eredményezni Törökbálinton. Azóta – okulva a kellemetlen feszültségekből – más taktikával folytatta az átsorolásokat az önkormányzat. Egyenként, nem titokban, de szép csendben oldotta meg a területek további átsorolását, kiszolgálva a mindenkori tulajdonosok, vállalkozók igényeit, az itt lakók érdekeivel mit sem törődve.
Most, egy akkor elrejtett és menet közben élesített akna kezdett el ketyegni, és félő, hogy a lakosság ébredő tiltakozása, már eső után köpönyeg. De sose adjuk fel!

A tények: 1240 db 44 és 55 m2-es lakás, háromemeletes házakból álló lakótelepen, fél éve érvényes építési engedély, éppen régészeti feltáró munkák zajlanak, utána jönnek a munkagépek, mindez cirka 3000 lakos.

A kérdések: bölcsi? ovi? iskola? orvosi ellátás? tömegközlekedés? ki fizeti mindezt? miért nem történt időben tisztességes, alapos tájékoztatás?

A részletek a sajtóban (www.torokbalintiujsag.hu) a tükörhegyiek blogjában (tukorhegy.blog.hu) illetve a cég honlapján (www.shikunbinui.hu/hu/ingatlan-projekt/garden-ville-tukorhegy) olvashatók.

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?