Faültetés a település öt pontján


December 4-én az egyesület hótól, fagytól nem rettenő csoportjával dolgoztunk egy zöldebb Törökbálintért.

 

Mindenek előtt köszönjük mindenkinek, akik adójuk 1%-át egyesületünknek ajánlották! Ez tette lehetővé, hogy megvásároljuk a csemetéket. Ráfér mostanában Törökbálintra, hogy néhányan ültessük a fákat…


(A TóPark szeptemberben egy, a tulajdonában lévő területen tarvágást végzett,
kiírtván ezzel a Törökbálint gyönyörű zöld kapuját képező nyárfást. )

A hirtelen beköszöntött tél meglepett bennünket. A korábban megrendelt 38 facsemetét annak ellenére ültettük el, hogy 10 cm havat kellett elhúzni az ásás előtt. De a föld szerencsére nem fagyott át.

14-en gyűltünk össze szombat délelőtt, hogy a Holló Zsuzsával és Gyurasits Tamással egyeztetett helyekre elültessük a kőris, gyertyán, hárs csemetéket. Tamás és Dezső segítettek a fuvarozásban, amire a földlabdák miatt nagy szükségünk volt. Ketten is alig tudtuk megemelni némelyiket. 10 fát a Géza fejedelem útra (a szökőkút és a grund közé), 3 fát a Jókai utcába (a 6 évvel ezelőtt telepített fasorban pótoltuk a hiányzókat), 9 fát a Diósdi útra (a szintén évekkel ezelőtt telepített fasor pótlásaként) ültettünk el. Jó társaság, friss idő, napsütés, melegítő közös munka és egy kis forralt bor. Mi kell még?

A 16 hársfácska 12-én, vasárnap kerül földbe, a Hegyalja úti járda mellett folytatjuk a már elkezdett, de pénz híján félbemaradt hársfasort. Szép lesz majd 20 év múlva. Akinek van kedve segíteni, szívesen látjuk 9 órától a Nefelejts utca sarkánál. Ásó, lapát, kesztyű!

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?