Civil kerekasztal meghívó

Vajon a demokrácia az emberi társadalom fejlődésének végső állomása, vagy az út folytatódik? Milyen a társadalmi részvételre való hajlandóság, a cselekvés értelmébe vetett közbizalom ma Magyarországon, azon belül Törökbálinton? A világ afelé halad, hogy a képviseleti demokráciában csalódott emberek egyre erőteljesebben igénylik közvetlen beleszólásukat a politikai döntésekbe. Ez a modell világszerte részvételi demokrácia néven vált ismertté. Magyarországon is fordulat rajzolódik ki, hiszen a kezdeményezéshez már számos magyar önkormányzat csatlakozott, és folyamatosan egyre többen jelzik érdeklődésüket.

A Tükörhegyi Közéleti Egyesület és a Kerekdomb Környezetvédelmi Egyesület életre hívta a Civil Kerekasztalt. Ez a szerveződés igyekszik a legfontosabb közéleti kérdéseket társadalmi vitára bocsátani, keresi a módját az információk áramoltatásának a lakosság és a civil szféra között. Első körben a helyi civil szervezetek vezetőit szólítottuk meg, de minden közügyek iránt érdeklődő törökbálintit várunk rendezvényeinken. Következő összejövetelünk február 8-án lesz, amikor a részvételi demokráciáról ad elő a téma szakértője, Varga Csaba,  18 órától a művház házasságkötő teremében.

Mennyiben jobb megoldás ez a jelenleg működő képviseleti demokrácia modellnél?
Ön ismeri a Fejér megyei Aba nagyközség sikerét?



Nemzetközi érdeklődésben is számon tartott hazai példákon keresztül szeretnénk bemutatni a részvételi demokrácia sikereit, és fejlődési lehetőségeit. Jöjjön el, és hallgassa meg Varga Csaba országosan elismert szakember érdekes és tanulságos előadását egy olyan kezdeményezésről, amely sok nyugat-európai és magyar település fejlődését segíti.A törökbálinti civil szervezetek száma mutatja, hogy van igény a közösségi élményre, de megjelent az igény egy magasabb szintű összefogásra is!Szeretettel várunk minden törökbálinti lakost 2011. február 8-án, szerdán, 18 órakor a Művelődési Ház Házasságkötő termében tartandó rendezvényünkre. Várunk mindenkit, aki részese szeretne lenni egy közösségi kezdeményezésnek, akit foglalkoztatnak közösségi értékeink és Törökbálint jövője.

Előadó:
Varga Csaba
szociológus, címzetes egyetemi docens, a Stratégiakutató Intézet elnöke
Meghívó:
Tükörhegyi Közéleti Egyesület
Kerekdomb Környezetvédelmi Egyesület

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?