Veszélyes-hulladékot gyűjtöttünk

alt

altÁprilis 21-én (szombaton) ismét sikeres veszélyes-hulladék gyűjtést tartottunk.

A gyűjtés reggel 8-kor indult. Nem tudtuk, hogy az előző évekhez képest idén hányan hozzák el a háztartásukban felhalmozódott veszélyes-hulladékokat, mivel ebben az évben a Föld Napjához közeli szombat munkanap volt. Ennek ellenére a hulladékok szép mennyiségben gyűltek, 10 óra felé már a konténerek fele megtelt.

alt

Valaki autóval, valaki biciklivel, és valaki gyalog hozta el kisebb-nagyobb csomagját. Gyűltek az autógumik, az azbeszt tartalmú hulladékok, és gyűlt a fáradt olaj is. Ez utóbbival kapcsolatban nagy volt a félreértés, mivel a fáradt olaj kategória gépolajokra vonatkozik, ennek ellenére sokan elhozták a rántott hús sütésben megfáradt étolajukat is. A gyűjtés során ezt is átvettük, majd elvittük a Biofilter Zrt. törökbálinti telepére (az épülő új középiskolával szemben található), ahol a portán bárkitől, bármikor ingyen átveszik azt.

alt

11-kor a szakemberek elkezdték a teherautó felpakolását, mivel a konténerek többsége csordultig telt.

alt

alt

Mire délben lezárult a gyűjtés az egész teherautó megtelt. Örültünk, hogy ennyien éltek a lehetőséggel, és megszabadították háztartásukat a szárazelemektől, a festékektől és egyéb vegyi anyagoktól. Ez úton is köszönjük, hogy többen is elismerően nyilatkoztak erről a kezdeményezésünkről. Mivel ilyen gyűjtést egy évben egyszer rendezünk, ezért folyamatosan osztottunk ki szórólapokat, amely a honlapunkon is megtalálható hulladéknaptárat tartalmazta, így nyújtva segítséget abban, hogy az év többi napján is meg lehessen szabadulni a nemkívánatos szennyező anyagoktól. Összességében elmondható, hogy szombat délelőtt óta 5 tonna veszélyes anyaggal kevesebb mérgezi Törökbálintot!

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?