Patak-party

Május 20-án 9 terepbiológus részvételével figyeltük a Hosszúréti patak felső folyását, a Dulácska völgyhídtól az öreg füzes végéig.

alt

10 órakor gyűlt össze a csapat, de volt olyan szakember, aki a korábbi reggel hűvösebb óráit is itt töltötte már. Egy rövid beavató előadás után elindultak a terep bejárására a kutatók.

alt

alt

A segítők csapata felállított két sátrat, berendezte a bázist, ahova asztalokat, padokat helyeztünk el. Délben zsíros kenyérrel és lila hagymával valamint egy kis inni valóval frissítettük a csapatot. A munka a nagy melegben is zajlott tovább, egészen 15 óráig, amikorra elkészült a helyben készre főzött gulyás, a Horváth család remeke.

alt

alt

A nap nagyon jól sikerült. A mikroszkópos vizsgálatok után, az eredmények 2-4 hét múlva lesznek készek.
Az egyesület sok tagja egészen összecsiszolt munkával, nagyon magas szinten teljesítette a házigazda szerep sok apró feladatát. Mindenki tudta, mi a dolga; amit vállalt, az a megbeszélt időre ott volt; úgy pakoltunk el, hogy egy elpottyant papírzsebkendő sem maradt utánunk. Különösen jó volt a gyerekes családokat látni a nap során.

alt

Sok szép fajt láttunk, de a prímet a mocsári teknős viszi, amit mindenki megcsodálhatott az asztaloknál. A kutatók a következő taxonokat vizsgálták: madarak, futóbogarak, pókok, legyek, szúnyogok, hüllők, százlábúak, lepkék, növények.

alt

alt

Köszönjük a segítséget következő tagjainknak: Lantos András, Starzynski Zsolt, Weisz Csilla és gyermekei, Horváth Gyöngyi, Horváth László, Horváthné Magdi, Farkas Gábor.
Reméljük, sikerül a gyűjtőmunka eredményeként alátámasztanunk azt a véleményünket, hogy a terület védelemre, természeti értékei óvásra érdemesek.

alt

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?