Törökbálinti Kerékpáros Koncepció

A Kerekdomb Egyesület és helyi kerékpáros aktivisták segítségével, több egyeztetési kör után alakult ki a törökbálinti kerékpáros közlekedés lehetséges fejlesztési irányait elemző tanulmány.

 

 

 

Érdemes elolvasni! De ami a szövegnél is fontosabb: elindult egy kerékpáros lendület Törökbálinton. 2,5 milliót kapott a kerékpáros ügy a képviselő testülettől, készül a kerékpárúthálózat megvalósíthatósági tanulmányterve, kész a Bálint Márton iskola előtti kerékpártároló, és ha az idő is engedi, még idén kijelöljük az első kerékpáros útvonalat.

Az egyesület kezdeményezésére és komoly segítségével ez év nyarán készült el a Magyar Kerékpárosklub – Barna Miklós és László János – tollából Törökbálint Kerékpáros Koncepciója. A dokumentumon néhány apró változtatást kellett átvezetni az önkormányzat kérésére, amivel a napokban végeztünk.A kész szöveget itt olvashatják az érdeklődők. Nagyon fontos dokumentuma ez Törökbálint kerékpáros fejlesztésének!

Érdemes elolvasni mindazoknak, akiket érdekelnek a közlekedési és a kerékpáros ügyek. A koncepció ismeretében rendelte meg az önkormányzat a törökbálinti kerékpáros alaphálózat tanulmánytervét, amit a napokban ad le két helyi egyeztetés után a Pej Kálmán vezette Tandem kft. Mivel a testület a nyáron megszavazott a kerékpáros ügyekre 2 millió Ft-ot, ha az időjárás engedi, talán már ebben az évben látszani fognak a hálózat első fontos elemei.

Ezzel megtörhetjük azt a törökbálinti rossz gyakorlatot, hogy rengeteg pénzt elköltünk kerékpárút tervekre, amelyekből nem valósul meg semmi, mert annyiba kerülnének.

alt

 

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?