Falocsolás

A meleg nyári napokon nagy szükségük van a kis fáknak a vízre.

A felszínhez közel futó gyökereik hamar feladják a vízért folytatott küzdelmet a tikkasztó hőségben. Sajnos a gyors nyári záporok nem sokat segítenek nekik, mert egy kiadósnak tűnő záporeső is csak néhány cm mélyen itatja át a talajt. Ez inkább a fűnek és egyéb lágyszárúaknak enyhíti a szomjúságát.
Évek óta igyekszik a Kerekdomb Egyesület segíteni a facsemetéknek túlélni az aszályt. Idén is több száz fácska közeli kerttulajdonosait kerestük meg levélben, hogy viseljék szívükön a nyári forróságban a locsolásukat. Mi magunk 4 csapatot alakítottunk ki és sok helyen öntözzük a szépen fejlődő törökbálinti fasorokat. Több száz kis fa kap 20-20 liter vizet hetente, ami nagyon sokat jelent azokban a napokban, amikor 50 fok is lehet a tűző napon. A helyszínek, ahol locsolunk: Kinizsi utca, Damjanich utca, Hegyalja út, Diósdi út, Raktárvárosi út, Jázmin utca, Munkácsy Mihály utca, Géza fejedelem útja. Példás együttműködés van a háttérben: az Önkormányzat autójával vontatjuk a Városgondnokság utánfutóját, a Kerekdomb pedig a tagjai munkáját, idejét teszi hozzá a folyamathoz.
Segítsenek Önök is! Ha van a közelükben (vagy a kertjükben) olyan csemete, aminek törzsátmérője 7 cm alatt van, adjanak a forró napokon 1-2 vödör vizet a töve körül kialakított tányérba. Heti egy alapos öntözés a túlélést jelenti!

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?