Hangyasuli

Véget ért a Hangyasuli, ezernyi diákot mozgatott meg.

 

Április végén zárult a Zöld SzékelyFöld Egyesület Hangyasuli – Környezeti Nevelési Oktatóközpont elnevezésű 26 hónapos projektje.

Az egyesület megalakulása óta jelentős szerepet szánt a diákok, felnőttek környezeti nevelésének, annak, hogy jobban megismerjék a közvetlen környezetük növény- és állatvilágát, hogy ha kis lépésekben is, de változtassanak mindennapi szokásaikon.

Ha a projekt eredményeit nézzük, talán a legkiemelkedőbb, hogy ebben az időszakban 385 tevékenység került megszervezésre, amelyen 7652 diák vett részt. Ezzel minden bizonnyal a régió legjelentősebb környezeti nevelési programjává nőtte ki magát. Voltak versenyek, tematikus foglalkozások, tanulmányutak, táborok, gyalogtúrák, előadások, buszos és bicajos túrák, valamint egyéb tevékenységek.
Az aktív programok mellett egy vaskos Hangyasulis tananyag állt össze, és vált ingyenesen, nonprofit célokra elérhetővé. A közel 1000 oldalas elektronikus tananyag egy hiányt kíván pótolni, és gyakorlati segítséget adni mindazon tanároknak (és nemcsak), akiket érdekel a környezeti nevelés. A Zöld SzékelyFöld Egyesület honlapján (www.zoldszekely.ro) megtalálható tananyagrészeket ezidáig 2495 alkalommal töltötték le, ami annak hasznosságát húzza alá.

forrás: think.transindex.hu

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?