Súlyos erdőtűz Törökbálinton: megmenekültek a raktárak

A hvg.hu III. 23-án, szerdán 15:40-kor közölte az alábbi, kissé túlreagált cikket:”Súlyos erdőtűz Törökbálinton: megmenekültek a raktárak. Erdőtűzhöz vonultak a tűzoltók szerda délután Törökbálinton. A lángok 10 hektáron pusztítottak, de végül sikerült megfékezni a tüzet. A tűz Törökbálint lakott területén kívül, egy erdős, bozótos területen ütött ki.

 

 

Kezdetben körülbelül két hektáron égett a növényzet, ám a lángok később továbbterjedtek, 10 hektár lángolt, de a tüzet végül sikerült megfékezni. A helyszínre Érdről és a fővárosból is érkeztek tűzoltók. A tűz miatt majdnem a legmagasabb, vagyis négyes riasztási fokozatot rendeltek el. Bár a közelben nincsenek lakóépületek,
raktárak igen, de végül nem érték el őket a lángok, és személyi sérülés sem történt.”

Este 8 órakor a polgármester és a jegyző már elérhetetlen volt telefonon. Gyurasits Tamás azt a felvilágosítást adta érdeklődő hívásomra, hogy a DEPO, a szennyvíztisztító és a Méhecske utca szilvás között elterülő öreg barackosban az aljnövényzet kapott lángra, főként száraz fű és cserjék égtek. Valószínűnek tartja, hogy valaki a zöld kerti hulladékát igyekezett elégetni és onnan szabadultak el a lángok.

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?