Közgyűlés és születésnap

15 év. Még egy ember életében is jelentős idő. Hát még egy civil szervezet életében! Lassan a nagykorúságba fordulunk: a Kerekdomb Egyesület 15 éve, 1996 márciusában alakult meg a régi művház PVC-s, műanyag-lambériás nagytermében. A körberakott székeken 28-an döntöttük el, hogy egyesületet alapítunk Törökbálint környezeti értékei védelmére és a helyi közösség fejlesztése érdekében.

 

Nehéz lenne felsorolni, hogy mi mindent csináltunk ennyi idő alatt! A honlap „Elmúlt éveink” menüpontjában évről évre áttekintheti az érdekelődő, hogy milyen rendszeres és alkalmi tevékenységek vannak a hátunk mögött. A Kerekdomb Egyesület az egyik legaktívabb, legállandóbb, legtöbbet dolgozó közhasznú civil szervezetté nőtte ki magát Törökbálinton. A 80-120 fős tagság sok szép eredményt tudhat maga mögött: szelektív hulladékgyűjtés, faültetés-falocsolás, erdővédelem, tudatformálás, parlagfű, zajvédő falak, útépítés a Depótól Budaörs felé, kamionok kitiltása Törökbálint belterületéről, sok tábor, kirándulás, kerékpártúra.

A közgyűlés hivatalos része (beszámolók, idei tervek) után egy hangulatos diavetítéssel elevenítettük fel a 15 év legfontosabb eseményeit, személyeit. Körbeültünk és elmondta minden jelenlévő, hogy mi volt számára a legfontosabb egyesületi élmény és hogy mit vár a következő esztendőktől. Egy kis születésnapi torta után a történeti összefoglalót mutattam meg a tagságnak. Jó volt egy kicsit együtt lenni, beszélgetni. Erőt ad mindannyiunknak a folytatáshoz.

Az egyesület elnökeként szeretném minden tagunknak és támogatónknak megköszönni mindazt a munkát, amivel segítették az egyesület céljainak elérését: Törökbálint környezetének javítását és az itt élők kis közösségeinek fejlesztését. Következzenek újra a dolgos hétköznapok: az erdőtakarítás, a veszélyes hulladékgyűjtés, a településszerkezeti terv vitája, …

Az esemény képei a galériában láthatóak.

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?