Hírek

Év végén lejár a BKV-val kötött szerződésünk

Egy egyesületi beszélgetést követően javasoltuk az önkormányzatnak ad-hoc bizottság létrehozását, mely az év végén lejáró BKV szerződés utáni közösségi közlekedés helyzetét igyekszik áttekinteni, javaslatokat kidolgozni. A bizottságról a januári ülésen döntött a testület. Tagjai: Fernengel András, Elek Sándor, Gáldi György, Gyarmati Mihály, Mezei Gyula.

Hírek

Új helyet kaptak a civil szervezetek a MMMűvházban

Az első emeleten Egyesületi Irodát nyitott Szabó Éva, az ház igazgatója. Kis létszámú megbeszélésekre, vezetőségi vagy elnökségi ülésekre alkalmas méretű helyiségről van szó. A kulcs a fogadópultnál vehető fel. Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetért felelős Államtitkárság Dr. Rácz András helyettes államtitkár 1055 Budapest, Kossuth L. tér 11. …

Hírek

Levél a minisztériumnak a zajcsökkentés ügyében

A Törökbálinti Városszépítő Egyesület kezdeményezésére levelet írtunk a két egyesület nevében a közlekedésért felelős miniszternek, melyben az autópálya zajterhelésének csökkentését kértük. Megoldásokat is felvázol a levél: sebességcsökkentés, falépítés, pályafedés stb. Kíváncsian várjuk a minisztérium reagálását.

Hírek

Az M7-esre új fel- és lehajtó tervei körvonalazódnak

Az M7-es autópályára új, körforgalommal induló-érkező fel- és lehajtó készül az Érdi úthoz kapcsolódóan. A Virág tanyával szemben, a vízmű mellett lesz a Budapest felől érkezők lehajtója, kicsit lejjebb, a kemping magasságában pedig a Budapestre közlekedők felhajtója. Ez lényegesen csökkenti majd a Törökbálinton áthaladó érdi gépjárműforgalmat.