A 19. Kerekdomb-futásról

Ahogy az elmúlt években mindig, Fernengel András, a Kerekdomb Környezetvédelmi Egyesület elnöke, 2014-ben is engem kért meg arra, hogy igazítsam el a versenyzőket az erdei elágazásnál, nehogy valamelyik továbbszaladjon Érd felé.

Szokás szerint korábban érkeztem a posztomra. Egyszer csak észrevettem, hogy egy rajtszámot nem viselő egyed tűnik fel a kanyarban, afféle 0. induló, aki versenyen kívül próbálkozik. Érdekes, csillogó, márványozott mintázatú és testhezálló mezt viselt. Elcsigázottnak látszott, mondhatni, izzadságcsíkot húzott maga után. Nem csoda, hiszen az ellenőrzési pont egy meredek emelkedő tetején van, ahova a kevésbé felkészült versenyzők is csak egyesbe kapcsolva – esetenként „rükvercben” – képesek felkapaszkodni.

Engedélyt kértem 0.-tól, hogy felvételt készítsek róla, addig is, ameddig beérkezik az 1. benevezett versenyző. Az engedélyt megkaptam, és az eredményt itt láthatjátok.

Annyit tennék még csak hozzá, hogy az első versenyző igencsak jó formában volt: még a felvezető kerékpárost is elhagyta vagy 20 méterrel. Remélem, meghallotta azért a kerékpáros figyelmeztetését, miszerint balra le kell térnie az útról. Tudni, nem tudom biztosan, mert közben a versenyen kívül indult 0. futó lediktálta a nevét a jogi dolgok miatt.

Furcsa neve volt — én Limax Maximus-nak értettem –, de a barátai csak „Nagy Meztelencsigának” hívják.

Ki tudja, miért…

http://youtu.be/UkDPHXgsSJo

Dr. Nagy Sándor

EREDMÉNYEK ITT!

VIDEÓK:

http://youtu.be/gTNaajJ9CQ0

http://youtu.be/hpfUjAT4rSk

http://youtu.be/O0tpE3puFvM

STATISZTIKA ITT!

+ információ: indulók aránya hozzátartozókkal együtt:

Bálint Márton iskola: 51,75 %

Zimándy Ignác iskola: 70,65%

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?