20 évesek lettük!!!

A 20. születésnapunkat csöndesen, bensőségesen ünnepeltük meg péntek este.

Éppen 30-an jöttünk össze az ünnepi közgyűlésre. Eleinte hivatalosak voltunk, szavaztunk.

Ezután emlékeztünk egy kicsit, felelevenítettük a 20 év legfontosabb eseményeit. A legfontosabb eredményünknek azt tartjuk, hogy Törökbálint lakossága jóval a magyar átlag előtt tart környezeti érzékenységben, környezettudatos gondolkodásban és életvitelben. Nagyon sok kisebb-nagyobb ötletet sikerült megvalósítanunk az elmúlt két évtized alatt, amelyek Törökbálint környezetének javára váltak.

Egyetértettünk abban, hogy ma az egyesület 4 fontos keréken gurul. Bármelyik kerék kiesne, lehasalna a Kerekdomb. Bálint Zsuzsa, Horváth Gyöngyi, Fekete Lajos és Fernengel András ez a négy kerék.

Falatoztunk, majd képekben emlékeztünk vissza a legfontosabb eseményekre, személyekre. Ekkor érkezett meg a gyönyörű ünnepi torta. Elfújták a gyerekek mind a 20 gyertyát, pezsgőt bontottunk és a lányok szeletelték a Kerekdomb-tortát.

Az ünneplés záró mozzanata egy 5 csapatos vetélkedő volt, amiben majdnem sikerült egy életre összeveszejtenem az ünneplő tagságot. Pedig a lehető legkorrektebben, egészen pártatlanul, teljesen igazságosan vezettem a játékot, ehhez semmi kétség nem fér. /moderátor megjegyzése: akkor a békák csapata nyert volna 🙂 h.gy./

A késői órán, az egész heti terhelés után is képes voltam hibátlanul, játszi könnyedséggel megoldani a játékvezetés, a technika kezelése, a szabályok betartása, a sorrend követése és az eredmény regisztrálása ötös feladatát. Az emlékezetes szellemi csatában nagyon szoros küzdelemben a Gödrösök csapata végzett az élen. (Pedig arra a kérdésre még ők sem válaszoltak, hogy „Ha az állatok világában vannak gerinctelenek, gerinchúrosok és gerincesek, akkor vajon az emberek között is vannak-e ilyen csoportok?”- mert ezt a kérdést, filozófiai mélysége miatt, nem tettem fel.)

A közös mosogatás, rendrakás után köszöntünk el egymástól. Én nagyon jól éreztem magam, és úgy érzékeltem, mindenki hasonlóan volt ezzel, aki a végéig velünk tudott maradni. Jó volt szerszámnyél és vizes tömlő nélkül együtt lenni azokkal, akikkel végigdolgoztuk ezt a sok évet. Szép volt. Ez is és a 20 év is. Köszönöm nektek!   FA

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?