26. Kerekdomb futás: eredmények

Vasárnap 26. alkalommal rendezte meg a Kerekdomb Környezetvédelmi Egyesület a KEREKDOMB FUTÁST.

A gyönyörű, ideális futóidőben 432-en vágtak neki a 700m-től 7700m-ig terjedő távoknak. Ez csupán a fele a máskor szokásos induló létszámnak. Ez talán a szombati munkanapnak, talán a gyengus információáramlásnak írható a rovására. Mert a szervezés és a lebonyolítás – szinte – hibátlanul sikerült.
A verseny egyik legszebb mozzanata volt, hogy Kovács Ferenc újra indult a Kerekdomb Futáson, mint 11 éve. Itt ismerte fel Egri Gyula testnevelő, edző, az Illyés Gyula Gimnázium tanára Fecó tehetségét. Törökbálintról, a Kerekdomb Futástól indult a szépen felfele ívelő futó-karrierje. Azóta többszörös magyar közép- és hosszútávfutó bajnok és csúcstartó, aki nemrég az amerikai felsőoktatási bajnokság 5000m-es csúcsát javította meg. A tehetség és a kitartó, következetes munka együtt vezet ilyen komoly eredményre.
A Törökbálinti Hendikep vándorkupáját, az egész éves teljesítményéért a Zimándy iskola tanulói és szüleik nyerték. A Kerekdomb Futás vándorkupáját viszont 5 év után ismét a Bálint Márton iskola vihette el. A gyönyörű Bottecchia trekking kerékpárt egy 13 éves trefortos fiatalember, Mészáros Máté nyerte.
A 26. Kerekdomb futás fotóit 5 részben/felvonásban, Koltai Tamásnak köszönhetően itt nézhetik meg: https://www.facebook.com/ktgamateurphoto
A befutók videó-felvételeit, a „Kerekdomb Futás 2022” címet beírva a youtube keresőjébe, tekinthetik meg. A valódi idő látszik a képek tetején. Emlékeztetőül: a minik rajta 9:05, a gyerek fiúké 9:15, a gyerek fiúké 9:16, az ifik-felnőttek-senioroké 9:30, a serdülő fiúké 9:31, a serdülő lányoké 9:32 volt.
És az eredmények:

Köszönjük a segítségét mindannak a 120 főnek, akik a versenyt ilyen zökkenőmentesen lebonyolították. Köszönjük a támogatást a Polgármesteri Hivatalnak, a Városgondnokságnak, a Munkácsy Mihály Művelődési Ház munkatársainak, az Auchan törökbálinti áruházának, a Márka Üdítőnek, Pétsch Márta családjának, a Tutto Bici kerékpárboltnak, a Beaphar-Bio Hungary kft-nek.
Ha bármi javaslatuk, előre vivő kritikájuk van, osszák meg velünk: info@kerekdomb.hu. Köszönjük, hogy velünk töltötték ezt a szép délelőttöt! Mert a legfontosabb, hogy a szabad levegőn, örömmel, közösen végzett mozgás = EGÉSZSÉG !
A következő futóesemény október 29-én, 9 órától a Dióskertnél: az októberi Törökbálinti Hendikep Futás! 5,3 km, szép erdei útvonal, jó csapat. Várunk mindenkit, aki nem csupán egyszer egy évben szeretne futni velünk!

Fernengel András

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?